Politi: Mand købte bil for hjemmelavede pengesedler

Drømmen om en ny bil er der ikke meget ved, hvis man ikke har pengene til at købe bilen.

Fredag skulle en 32-årig mand fra Spøttrup i Vestjylland over for en dommer i Herning komme med sin forklaring på, hvorfor han valgte at løse den udfordring på en noget utraditionel måde.

Ifølge Jens Ole Pedersen fra lokalpolitiet i Ringkøbing har manden i forbindelse med købet af en bil betalt med hjemmelavede pengesedler.

Manden erkendte over for dommeren delvist at have fremstillet pengesedlerne, men at han skulle have købt en bil for dem, nægtede han. Dommeren valgt at løslade den sigtede mand.

- Dommeren vurderede, at han ikke ville kunne påvirke den videre efterforskning, hvis han blev løsladt, siger Jens Ole Pedersen efter forhøret.

5000 ulovlige kroner havde manden ifølge Jens Ole Pedersen fremstillet, og det udløste en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om pengefalsk.

Selv om manden er løsladt, er han stadig sigtet, og nu skal det besluttes, om der skal rejses tiltale i sagen.

Forfalskning af penge anses som en alvorlig forbrydelse. Strafferammen er i særligt grove tilfælde op til 12 års fængsel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip