Politiet neddroslede bevogtning ved terror-retsmøde

Ved en stribe retsmøder vedrørende fem mænd, der er sigtet for at bistå Omar El-Hussein ved februars terrorangreb mod København, har politiet været massivt til stede.

Men mandag i Østre Landsret, hvor to af de sigtede i sagen var til stede, var bemandingen mere sparsom end tidligere set.

Fire politifolk i retslokalet og to siddende på bænken udenfor var den bemanding, som ordensmagten havde valgt at udstationere til dagens retsmøde.

En 18-årig mand har bedt Østre Landsret om at løslade ham. Manden har siden slutningen af februar siddet fængslet i sagen. Til stede ved retsmødet var en af de andre sigtede - blot for at observere.

Ved tidligere retsmøder i sagen har politiopbuddet været særdeles voldsomt. Politifolkene har nærmest lignet soldater og været iført hjelme og sort tøj samt været bevæbnet med de avancerede M-10-maskinpistoler.

Men under mandagens retsmøde i Østre Landsret i København var der dog frit udsyn til de velkendte lyseblå politiskjorter, som godt nok var delvist dækkede af skudsikre veste.

Betjentenes bevæbning var ikke usædvanlig. De var udstyret med de almindelige ni mm-tjenestepistoler.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning. Politiet mangler fortsat at identificere vidner i sagen.

Først sidst på eftermiddagen mandag vil Østre Landsret afsige kendelse om, hvorvidt den 18-årige skal forblive fængslet på baggrund af sigtelsen mod ham.

Ifølge sigtelsen har den 18-årige forsynet Omar El-Hussein med en kniv og en skudsikker vest i forbindelse med angrebene i København i februar.

Anklagemyndigheden vurderer foreløbig, at der er tale om en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om medvirken til drab og drabsforsøg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip