Porosjenko anklager Rusland for militær invasion i øst

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, siger på sin hjemmeside, at han aflyser et besøg i Tyrkiet på grund af "en russisk invasion" i den østlige del af landet. Han har indkaldt sikkerheds- og forsvarsrådet til hastemøde.

- Jeg traf beslutningen om at aflyse et arbejdsbesøg i Tyrkiet på grund af den stadigt forværrede situation i Donetsk-regionen - navnligt i Amvrosijivka og Starobesjeve - da en russisk invasion har fundet sted, skriver præsidenten.

Forinden havde Ukraines sikkerhedsråd meddelt, at "russiske styrker" har erobret kontrol over en vigtig grænseby, hvor der udkæmpes hårde kampe uden i første omgang at sætte navn på byen.

Amerikanske diplomater beskylder også russerne for at være "direkte involveret" i kampene i det østlige Ukraine. Den amerikanske ambassadør i Kijev, Geoffrey Pyatt, skriver på Twitter, at "russere er direkte involveret i kampene i det østlige Ukraine."

- Et stigende antal russiske soldater griber direkte ind i kampene. Rusland har også sendt sit nyeste forsvarssystem mod fly ind over grænsen, skriver ambassadøren.

I Paris siger præsident François Hollande, at "det er fuldstændigt uacceptabelt, hvis der er russiske soldater i Ukraine."

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip