Porosjenko anklager Rusland for militær invasion i øst

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, siger på sin hjemmeside, at han aflyser et besøg i Tyrkiet på grund af "en russisk invasion" i den østlige del af landet. Han har indkaldt sikkerheds- og forsvarsrådet til hastemøde.

- Jeg traf beslutningen om at aflyse et arbejdsbesøg i Tyrkiet på grund af den stadigt forværrede situation i Donetsk-regionen - navnligt i Amvrosijivka og Starobesjeve - da en russisk invasion har fundet sted, skriver præsidenten.

Forinden havde Ukraines sikkerhedsråd meddelt, at "russiske styrker" har erobret kontrol over en vigtig grænseby, hvor der udkæmpes hårde kampe uden i første omgang at sætte navn på byen.

Amerikanske diplomater beskylder også russerne for at være "direkte involveret" i kampene i det østlige Ukraine. Den amerikanske ambassadør i Kijev, Geoffrey Pyatt, skriver på Twitter, at "russere er direkte involveret i kampene i det østlige Ukraine."

- Et stigende antal russiske soldater griber direkte ind i kampene. Rusland har også sendt sit nyeste forsvarssystem mod fly ind over grænsen, skriver ambassadøren.

I Paris siger præsident François Hollande, at "det er fuldstændigt uacceptabelt, hvis der er russiske soldater i Ukraine."

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip