PORTRÆT: Udenrigspolitisk veteran skal bestyre kongehuset

Det meste af sit professionelle liv har Michael Ehrenreich beskæftiget sig med udenrigspolitik. Nu skifter han så titlen som direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab ud med jobbet som hofmarskal i kongehuset.

Dermed bliver det på de ydre linjer et farvel til analyser af især amerikansk politik, men på de indre linjer formentlig fortsat til fokus på udenrigspolitiske forhold - både dronning Margrethe og prins Henrik er kendte for deres udsyn og store interesse for, hvad der sker i verden omkring os.

60-årige Ehrenreich betegnes fra alle sider som indbegrebet af ordentlighed. Han behandler simpelthen alle godt og er velsignet med et behageligt væsen, der fremmer arbejdsglæden hos omgivelserne.

Det seneste år er det hos Udenrigspolitisk Selskab, at medarbejderne har nydt godt af de evner. Efter en lang mediekarriere fik Michael Ehrenreich til opgave at peppe Det Udenrigspolitiske Selskab op sidste efterår og gøre det interessant for ikke mindst yngre mennesker.

Selskabet er fra 1946 og har til formål at fremme kendskabet til og interessen for udenrigspolitik i Danmark ved at arrangere konferencer og studierejser. Desuden udgives et tidsskrift til de godt 1100 medlemmer.

Michael Ehrenreich er uddannet journalist og har haft en lang karriere i dansk presse. Igennem mere end 20 år var han ansat på Berlingske Tidende som politisk journalist, udlandskorrespondent i London og Washington, udlandsredaktør og medlem af chefredaktionen.

Siden var han i ni år medredaktør på Kristeligt Dagblad, og han har igennem årene optrådt som kommentator, ikke mindst om amerikanske forhold, på radio og tv, ligesom han har holdt mange foredrag.

Michael Ehrenreich forlod Kristeligt Dagblad i slutningen af 2012, og han var udtalt begejstret over friheden som freelancer inden for det område, han elsker.

Men friheden blev kort. Først gik turen til Udenrigspolitisk Selskab og godt et år senere altså videre til jobbet som hofmarskal.

- Jeg tror, det bliver både interessant, sjovt og spændende. Det bliver meget anderledes, end de stillinger jeg har haft, siger Ehrenreich.

- Jeg vil ikke på forhånd gøre mig klog på et job, jeg ikke er begyndt på. Jeg agter at gå til jobbet med stor ydmyghed, og den første tid vil jeg koncentrere mig om at lytte og lære, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip