Post Danmark Rundt starter sydpå

De sønderjyske cykelfans blev de store vindere, da ruten til årets udgave af Post Danmark Rundt blev offentliggjort torsdag i Holbæk.

Løbet køres fra 31. juli til 4. august, og i år har arrangørerne valgt, at der skal køres flere etaper i det syd- og sønderjyske.

Løbet skydes i gang i Silkeborg med en etape, der blandt andet går gennem Give og Billund og slutter i Varde.

2. etape begynder i Ribe, hvorfra der køres sydpå mod grænsen til Tyskland. Rytterne kører gennem Tønder, Tinglev og Padborg, inden de når målstregen i Sønderborg.

Samme by er startby på tredje etape, der tæller 200 kilometer og slutter i Vejle, hvor kongeetapen også har for vane at slutte i det traditionsrige danske etapeløb.

Fyn springes igen i år over af arrangørerne, og efter strabadserne i Vejle, skal de trætte cykelben hvile, mens rytterne fragtes til Sjælland og fjerde etape fra Høng til Asnæs.

Vanen tro byder lørdagen på to etaper. Efter den korte etape fra Høng til Asnæs venter en afgørende enkeltstart på 12,3 kilometer i og omkring Holbæk.

Søndag er der helt som ventet opløb og festivitas på Frederiksberg, hvor løbets samlede vinder også skal hyldes.

Sidste år blev det danske etapeløb vundet af hollænderen Lieuwe Westra. Seneste danske vinder af løbet var Jakob Fuglsang, der vandt løbet tre år i træk - i 2008, 2009 og 2010.

Her et overblik over løbets etaper:

Etapeoversigt, Post Danmark Rundt 2013:

1. etape den 31. juli: Silkeborg-Varde, 180 km

2. etape den 1. august: Ribe-Sønderborg, 175 km

3. etape den 2. august: Sønderborg-Vejle, 200 km

4. etape den 3. august: Høng-Asnæs Indelukket, 100 km

5. etape den 3. august: Holbæk (enkeltstart), 12,3 km

6. etape den 4. august: Roskilde-Frederiksberg, 165 km

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip