Putin: Den russiske økonomi har passeret det værste

Den pressede russiske økonomi har lagt de dårligste tider bag sig, siger præsident Vladimir Putin torsdag.

Han peger blandt andet på styrkelsen af den russiske valuta på trods af Vestens fortsatte sanktioner mod landet og faldet i de globale oliepriser.

- Rublen er stabiliseret og styrket, siger Vladimir Putin i forbindelse med en årlig, tv-transmitteret begivenhed, hvor russere kan ringe til deres præsident.

- Eksperter mener, at vi har passeret toppen af problemerne, siger Putin ifølge nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten mener, at den russiske økonomi om mindre end to år kan vende tilbage til vækst - også selvom han ikke ser de store chancer for, at Vesten opgiver sanktionerne lige med det første.

- Med styrkelsen af rublen og med markedernes vækst tror jeg, at økonomien kan vende tilbage til vækst. Jeg tror, det kan ske hurtigere, men i hvert fald i løbet af cirka to år, siger Putin ifølge Reuters.

Den russiske præsident har gjort det klart, at han i høj grad bebrejder Vestens sanktioner for Ruslands skrantende økonomi, herunder den svage rubel og højere inflation.

Sanktionerne blev ifølge Vesten indført som en reaktion på Ruslands ageren i forbindelse med striden om Ukraine, men sådan ser Putin ikke på det.

- Jeg tror ikke, sanktionerne direkte relaterer sig til hændelser i Ukraine, siger han og påpeger, at den ukrainske regering og ikke Rusland er skyld i, at indførelsen af en våbenhvile i Ukraine er mislykkedes.

Putins popularitet i Rusland er steget kraftigt, siden landet annekterede den ukrainske Krim-halvø for lidt over et år siden, men forholdet til Vesten er på det laveste niveau i mange år.

Lige siden han for første gang blev valgt til præsident i 2000, har Putin næsten hvert år stillet op til et arrangement for at besvare borgeres spørgsmål om emner, der spænder fra lokale boligproblemer til regionale og internationale konflikter.

Ofte har der været tale om maratonforestillinger - den længste varede i fire timer og 47 minutter - og er blevet brugt af Putin til at vise, at han har styr på tingene og er klar til at tage fat på folks problemer, store som små.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip