Putin støtter Egyptens hærchef i præsidentkamp

Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger torsdag, at han støtter Egyptens hærchef, Abel Fattah al-Sisi, i kampen om posten som Egyptens næste præsident.

Samtidig ønsker Putin den egyptiske præsidentkandidat held og lykke med valget.

- Jeg ved, at du, hr. forsvarsminister, har besluttet at stille op til præsidentvalget i Egypten. Det er en meget ansvarlig beslutning. Jeg ønsker dig held og lykke både fra mig selv personligt og fra det russiske folk, siger Putin.

Al-Sisi har længe været nævnt som storfavorit til at vinde det kommende præsidentvalg i Egypten, hvor han siden sidste sommer har etableret sig som landets nye stærke mand.

Hærchefen stod i spidsen for hæren, da den i juli sidste år væltede den folkevalgte, islamistiske præsident Mohamed Mursi. Siden da har al-Sisi været forsvarsminister i landets midlertidige regering.

Men hans stilling som forsvarsminister forhindrede imidlertid, at han kunne stille op til valget, og derfor lød det i begyndelsen af februar, at overgangsregeringen ville foretage en regeringsrokade.

Al-Sisi har lovet, at Egypten ikke vil blive kastet tilbage til et Mubarak-lignende styre, hvor tusindvis af politiske modstandere sad fængslet. Hosni Mubarak blev efter tre årtier ved magten væltet i begyndelsen af 2011.

Præsidentvalget skal holdes inden for seks måneder.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip