R: Frisørsag kan overskygge ligestilling

- Umiddelbart virker det ikke som verdens største ligestillingssag, og jeg vil være ked af, hvis den kom til skygge for de ligestillingsmæssige problemer og udfordringer, som jeg rent faktisk synes, vi har i Danmark, siger den radikale ligestillingsordfører Marlene Borst Hansen.

Udtalelsen kommer efter, at en frisørsalon i Ligebehandlingsnævnet er blevet pålagt at beatle 2500 kroner i godtgørelse til en kvinde, der har klaget over at salonen havde forskellige priser på herre- og dameklipninger.

Ordføreren ønsker dog ikke at kommentere på selve kendelsen i sagen.

- Politikere gør sig bedst ved at holde sig langt fra at kommentere på forskellige nævns afgørelser, siger hun.

Hun glæder sig dog over, at det ikke er den type sager, der er flest af.

- Det er ikke den salgs, der skal være overvægten af sager. Men det er det heller ikke. Men når en borger vælger at indbringe sådan en sag, så skal de jo forholde sig til den, siger Malene Borst Hansen og fortsætter:

- Der er jo også masser af retssager i retsvæsnet, som er små og som også kan virke skøre. Men de bliver jo nødt til at forholde sig til den her sag i nævnet.

I den pågældende sag har en kvinde med kort hår klaget over, at hun skulle betale 528 kroner for en dameklipning, mens en mand med samme frisure slap med en pris på 428 kroner.

I afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet lyder det at:

- Det fremgår af ligestillingsloven, at ingen må udsætte en person for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af køn.

Den konservative ligestillingsordfører, Mai Henriksen, vil dog gerne kommentere på sagen,.

- Hvis ligebehandlingsnævnet bliver ved med at behandle de her tossede sager og komme med ligeså tossede afgørelser, så kender jeg mange, der vil miste respekten for Ligebehandlingsnævnet, skriver hun på Facebook.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip