R om nyt vælgerlavpunkt: Vi skal blive ved med at tale politik

Højere pensionsalder og flere boligskatter. Det kan godt være, at det ikke er det, vælgerne vil have, men det er det, de får, hvis det står til De Radikale.

Det fastslår næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Andreas Steenberg, efter at en ny måling har vist, at blot 5,8 procent af vælgerne ville stemme på partiet, hvis der var valg i morgen.

- Nu har vi fremlagt to reformforslag, som skal være med til at sikre, at tre millioner arbejder, så vi ikke behøver hæve skatten og skære i velfærden.

- Jeg kan ikke sige, hvad årsagen er, men jeg kan sige, hvad vi skal gøre: De Radikale har altid været garant for økonomisk ansvarlighed, og vi skal blive ved med at tale politik, siger Andreas Steenberg.

Den radikale leder, Morten Østergaard, har gjort sig bemærket med to kontroversielle mærkesager fra det radikale politiske program: Danskerne skal gå senere på pension, og så skal boligejerne beskattes hårdere for at få råd til lavere skat på arbejde.

Andreas Steenberg mener ikke, at man kan sige, at udmeldingerne, der tidsmæssigt falder sammen med, at vælgerne er sivet bort fra partiet de senere uger, skræmmer vælgerne væk.

- Det har været regeringens store styrke, at vi har bragt Danmark gennem krisen, og vi så i 00'erne, hvad der sker, hvis man ikke laver reformer i tide, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip