Råbte om hjælp fra badeværelset: 70-årig kvinde er i livsfare efter brand

Fra sit badeværelse kunne en 70-årig kvinde råbe efter hjælp fra brandvæsnet, da en lejlighed i Køge brændte fredag aften.

Kvinden er dog indlagt i kritisk tilstand, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der har været en brand i en stuelejlighed på Gymnasievej i Køge. Brandvæsnet rykkede ud til stedet, og det viste sig, at en dame på 70 år stadig var inde i den brændende lejlighed. Hun kunne selv rykke ud på badeværelset, og herfra råbte hun ud til brandfolkene om hjælp, siger vagtchef Rene Søe Pedersen til Ritzau.

- Det lykkedes at redde kvinden ud. Hun blev kortvarigt behandlet på Køge Hospital, men er overleveret til Rigshospitalet, og meldingen derfra er, at hun er i kritisk tilstand - formentlig i livsfare, uddyber han.

Det var en anden beboer i lejlighedskomplekset, der slog alarm.

Politiet fik meldingen om brand klokken 18.47, og branden er natten til lørdag blevet slukket.

- Branden har givet en del røg i opgangen. De andre beboere i opgangen er blevet bedt om at finde et andet sted at overnatte, så der kan blive luftet ud. Vi regner med, at de kan komme tilbage til deres boliger i løbet af lørdag, siger Rene Søe Pedersen.

Politiet har afspærret lejligheden og opgangen. Teknikere skal i løbet af lørdag formiddag ud på stedet for at finde ud af, hvad årsagen til branden er.

- Vi regner ikke med, at der er foregået noget kriminelt, men vi ved endnu ikke, hvordan branden er opstået, siger vagtchefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip