Radikale skifter kurs: Støtter stram udlændingepolitik

De Radikale har i mange år været fortalere for at gøre op med den tidligere regerings udlændingepolitik, men nu lyder der anderledes toner fra partiet.

Flere af partiets ledende figurer har også efter regeringsdannelsen med Socialdemokraterne og SF tilbage i 2011 sagt, at man ville gøre op med mange af VK-regeringens udlændingeregler.

Men gruppeformand Christian Friis Bach siger nu til Berlingske, at man fremover vil læne sig op ad regeringspartneren Socialdemokraternes strammere linje.

- Der hverken kan eller skal slås en kile ned mellem S og R på spørgsmålet om udlændinge og integration. Heller ikke efter et valg, siger han til avisen.

Dermed er al snak om en fjernelse af tilknytningskravet og 24-års-reglen altså forstummet. Det samme er målet om at lempe familiesammenføringsreglerne.

- Vi har en stram og retfærdig udlændingepolitik, som vi mener skal fortsætte efter næste valg, hvis SR-regeringen fortsætter, siger Christian Friis Bach til Berlingske.

Udmeldingen fra den tidligere udviklingsminister bliver dog ikke modtaget med begejstring i baglandet.

Landsformand Klaus Frandsen mener, at man under alle omstændigheder skal stræbe efter at få ændret ved den nuværende lovgivning, hvis man skal forhandle med Socialdemokraterne om et nyt regeringsgrundlag.

Og formanden for De Radikale i Københavns omegns storkreds, Jens Rikardt Andersen, udtrykker sig endnu skarpere.

- Et er, hvad dem vi kender i medierne melder ud, noget andet er, hvad De Radikale virkelig står for, siger han til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip