Rapport: Revner i IC4-tog skyldes flere årsager

Der er flere årsager til, at der er opstået skader på aksellejekasserne på DSB's IC4- og IC2-togsæt.

Det fremgår af en rapport, som tyske DB Systemtechnik står bag. Rapporten bygger på en undersøgelse, hvor der er kigget på de revner, der i februar kunne konstateres på IC4-tog.

- Den endelig rapport understøtter de konklusioner, der var medvirkende til, at DSB den 23. juni iværksatte et nyt uvildigt undersøgelsesarbejde, der skal afklare, om det er realistisk og økonomisk forsvarligt at få IC4- og IC2-togene ud at køre med en tilstrækkelig høj driftsstabilitet, siger Steen Schougaard Christensen, direktør i DSB Vedligehold, i en pressemeddelelse.

Rapporten fra DB Systemtechnik fastslår, at skaderne på aksellejekasserne og primærdæmperne ikke skyldes en enkelt omstændighed.

Det drejer sig i stedet om et samspil mellem forskellige påvirkninger, der fører til funktionsfejl og kræver nærmere undersøgelse, oplyser DSB.

På baggrund af undersøgelsen har DB Systemtechnik udarbejdet en række anbefalinger til arbejdet med at eliminere risikoen for revnedannelser.

Ifølge DSB vil man nu gennemføre test på baggrund af anbefalingerne fra DB Systemtechnik.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip