Realistisk Ronaldo: Vi har aldrig været favoritter

Selv om Portugal kan mønstre manden, som i foråret blev kåret som verdens bedste fodboldspiller, er der langt til at vinde VM-titlen.

Søndag klarede forrige års semifinalister fra EM-slutrunden kun lige akkurat 2-2 i overtiden mod USA og sikrede dermed spænding til sidste spillerunde. Med nederlag havde Portugals rolle været udspillet.

Måske derfor giver Cristiano Ronaldo udtryk for en vis realisme i sin vurdering af situationen.

- Portugal har aldrig været favorit. Jeg har aldrig troet, at vi ville blive verdensmestre. Vi er nødt til at være ydmyge og kende vores begrænsninger, siger Cristiano Ronaldo, som selv havde en væsentlig andel i, at Portugal overhovedet er med i Brasilien.

Ronaldo scorede nemlig hattrick, da Portugal vandt 3-2 i Stockholm i playoff-kampen mod Sverige. Portugiserne havde vundet første kamp hjemme med 1-0.

- Selv det at komme her til VM var vanskeligt for os. Lige nu er der hold, som er bedre end os og spillere, der er bedre end vores, siger han.

Cristiano Ronaldo har haft en fornem sæson med Real Madrid. Holdet vandt Champions League, men desværre for portugiserne har han været en del skadet på det seneste. Derfor har en del af pressens spørgsmål gået på, om han var klar til at spille.

- Han var klar og spillede 90 minutter. Jeg mener ikke, at problemet med indsatsen ligger hos ham. Det handler mere om andre spillere, siger cheftræner Paulo Bento ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip