Resterne af savnet mexicansk studerende er identificeret

Mindst én af de 43 studerende, som har været savnet i Mexico efter en formodet massakre i september, er blevet identificeret, oplyser anonyme embedsmænd lørdag til flere internationale medier.

Et familiemedlem bekræfter over for BBC, at der er tale om Alexander Mora, en af de savnede lærerstuderende.

De nationale myndigheder i Mexico sendte i november kraftigt forbrændte ligdele til Østrig, hvor retsmedicinske eksperter har undersøgt dem.

Resterne blev fundet forkullede på en losseplads og i en flod i delstaten Guerrero.

- En af knoglerne stammer fra en af de studerende, siger en embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

Den store gruppe af lærerstuderende forsvandt i byen Iguala, efter at deres busser blev angrebet af politi med forbindelse til lokale narkobander.

Angiveligt gav byens borgmester og hans hustru ordre til, at de venstreorienterede studerende skulle fjernes, fordi de planlagde en demonstration i byen. Der havde igennem længere tid været uoverensstemmelser mellem borgmesteren og de studerende.

Hvis det bliver bekræftet, at alle 43 studerende er blevet dræbt, vil det rangere som det værste massemord i Mexico siden 2006, hvor krigen mellem bander og politi i landet brød ud i lys lue og siden har kostet over 80.000 mennesker livet.

Sagen er vokset til at være den største krise hidtil for Mexicos præsident, Enrique Pena Nieto, siden han tiltrådte for snart to år siden, hvor han lovede at genoprette ro og orden i landet.

Ifølge målinger har han nu kun opbakning fra 40 procent af mexicanerne, hvilket er det laveste for en præsident i landet i to årtier.

Pena Nieto besøgte i sidste uge delstaten Guerrero for første gang, siden de 43 studerende forsvandt.

- Det, der skete i Iguala, var frygteligt. Det har skabt indignation og ført til selvransagelse, fordi sådanne ting aldrig bør ske igen, sagde han.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip