Riis efter nedtur: Nu er Rogers vores bedste kort

Tour de France fortsætter for Tinkoff-Saxo, selvom det russiske hold mandag tog en kolossal knockout med kaptajnen Alberto Contadors styrt og farvel.

Manager Bjarne Riis har tirsdag på hviledagen talt med sine ryttere, og danskeren vurderer australske Michael Rogers som holdets bedste bud på succes, nu hvor det gælder etapesejre og ikke klassement.

- Rogers er rigtig godt kørende. Jeg synes egentlig, at alle er godt kørende, men specielt Rogers. Nicolas Roche er også godt kørende. Måske også Rafal Majka i det rigtige udbrud, siger Bjarne Riis.

Den erfarne australier blev tidligere på sæsonen renset i en dopingsag, hvor han var mistænkt for doping med clenbuterol.

Antidopingmyndighederne fandt det sandsynligt, at Rogers havde fået det forbudte stof i kroppen via en bøf.

Kort tid efter, at Michael Rogers igen fik lov at køre cykelløb, vandt han to etaper i Giro d'Italia, og den 34-årige australier har virket stærk i Tour de France, hvor han har knoklet for Alberto Contador særligt i det kuperede terræn og på brostensetapen onsdag i sidste uge.

Bjarne Riis har også tiltro til andre end Rogers og Roche.

- De andre skal have heldet med sig og gribe deres chance, når de sidder det rigtige sted.

- Både Michael Mørkøv og Daniele Bennati er hurtige folk, og sidder de i det rigtige udbrud på den rette dag, er der også muligheder der, siger Bjarne Riis.

Tinkoff-Saxo går efter et par etapesejre, fortæller manageren, men han vil ikke snakke om succeskriterier, nu hvor Contador er udgået.

/ritzau/

 

Dagens Gossip