Riis klapper af holdet: Jeg er enormt tilfreds

Skrevet af admin

|

12/07/2014

Dagens topnyheder

Tinkoff-Saxo havde lørdag succes med at kontrollere favoritgruppen på Tourens første afslutning på toppen af et mindre bjerg, da holdets kaptajn Alberto Contador til slut kunne køre fra sine rivaler.

- Vi havde viljen til at gøre det i dag, og jeg er enormt tilfreds med det, som skete. Det var perfekt for os, siger holdets manager Bjarne Riis.

Holdkammeraterne Rafal Majka, Michael Rogers og Nicolas Roche satte højt tempo ind mod - og hen over - de sidste stigninger, og det medførte udskilning bagfra. Til slut kunne Contador så køre væk med løbets førende rytter Vincenzo Nibali i sit baghjul.

Få hundrede meter fra målstregen måtte Nibali også slippe spanierens hjul, og Contador kunne køre i mål som nummer to efter den franske vinder Blel Kadri, som havde siddet i udbrud.

Vigtigere var det dog, at Contador satte Nibali med tre sekunder og Skys kaptajn Riche Porte med syv sekunder.

- Den tid, han vinder, betyder ikke så meget, men det har da lidt at sige. Vi fik Nibali til at resignere og sætte sig, og det var et godt lille tegn, siger Bjarne Riis.

- Det var et vigtigt lille tegn, men hovedsagen er, at vi kører et godt cykelløb og lykkes med det, som vi gerne ville gøre. Der er masser vej endnu til at gøre resten.

Nibalis danske løjtnant Jakob Fuglsang tabte tid, da han havde dårlig mave, men danskeren ligger fortsat nummer to i klassementet.

- Men mon ikke Jakob kommer igen. Det vil jeg tro, siger Bjarne Riis og tilføjer:

- I morgen bliver nok lidt sværere, for det er en virkelig flot etape, men der er langt til mål. Dagen efter bliver meget vigtig, vil jeg tro.

/ritzau/