Rikke Møller vinder suverænt EM-guld i 100 meter bryst

Den danske svømmestjerne Rikke Møller Pedersen var helt som ventet feltets stærkeste, da der onsdag aften blev svømmet finale i 100 meter bryst ved EM i Berlin.

Den 25-årige svømmer tilbagelagde de 100 meter på 1.06,23 minut og nappede guldet i sikker stil foran svenske Jennie Johansson, der var 81 hundrededele af et sekund langsommere på andenpladsen. Italieneren Arianna Castiglioni vandt bronze.

- Det er da fedt. Det er Danmarks første guldmedalje her, og det er min første guldmedalje på langbane i det hele taget. Lad os bare håbe, at guld avler guld og det bliver ved, siger hun.

Rikke Møller Pedersen stillede op som storfavorit og havde også sikret sig finalepladsen gennem den suverænt hurtigste tid i semifinalen.

Hendes guldchance var også forstærket af, at EM løber af stablen uden verdensrekordholderen Ruta Meilutyte fra Litauen, som er til ungdoms-OL i Kina, mens et andet topnavn, russeren Julia Efimova, afsoner en dopingkarantæne.

Men det slog ingen skår i glæden over medaljen.

- Jeg ville da have nydt at svømme imod Ruta Meilutyte, men hun er jo ikke. Så må man vinde over dem, der nu engang er her, siger hun.

Rikke Møller Pedersen blev i finalen angrebet fra start af svenske Johansson, men lod sig ikke ryste af det hårde udgangstempo.

- Hun er mere udpræget sprinter, end jeg er. Og måske var det meget godt, at hun gjorde det, for så blev jeg klar over, at jeg skulle ind i kampen. Jeg havde jo kun to baner til at overhale hende i, siger Rikke Møller Pedersen.

100-meter-distancen er ikke engang Rikke Møller Pedersens bedste disciplin. Hun er bedre på 200 meter, hvor hun er indehaver af verdensrekorden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip