Rogers sikrer Tinkoff-Saxo første etapesejr i Giroen

Onsdagens 11. etape af cykelløbet Giro d'Italia blev en triumf for Tinkoff-Saxo i almindelighed og holdets australier Michael Rogers i særdeleshed.

34-årige Rogers kørte solo mod afslutningen af etapen til Savona og vandt, selvom han blev jagtet af feltet. I mål havde han et forspring på omkring 10 sekunder.

Sejren er en triumf for den tidligere tredobbelte verdensmester i enkeltstart.

Michael Rogers blev i december sidste år involveret i en dopingsag, fordi han blev testet positiv for at have indtaget det forbudte stof clenbuterol.

Australieren blev midlertidigt suspenderet, men i april blev han frifundet, fordi den internationale cykelunion (UCI) vurderede, at han efter al sandsynlighed havde indtaget stoffet ved at spise noget forurenet kød fra Kina.

Han er derfor først for nylig vendt tilbage til landevejene i konkurrencesammenhæng.

Onsdagens etape bød på hele 249 kilometer fra Collecchio til Savona, og den indeholdt to kategori 2-stigninger undervejs.

Etapen blev præget af en del styrt. Danske Chris Anker Sørensen var blandt de ryttere, som måtte i asfalten, men det lykkedes alligevel Tinkoff-Saxo-rytteren at fuldføre etapen.

Etapen bragte ingen forskydninger i top-3.

Australieren Cadel Evans (BMC) har fortsat et forspring på 57 sekunder til colombianeren Rigoberto Uran Uran (Omega Pharma-Quick-Step).

Tinkoff-Saxos Rafal Majka er nummer tre. Han er 1,10 minutter efter Cadel Evans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip