Rolig Froome afviser ny dopingkritik

En video med lækket data omkring Chris Froomes (Sky) fysiske pragtdemonstration op til Mont Ventoux i 2013 fik inden 10. etape af årets Tour de France dopingklokkerne til at bimle omkring briten igen.

Tallene i videoen viste en nærmest overmenneskelig fysisk formåen hos Froome, og efter tirsdag at have leveret endnu en markant magtdemonstration i årets Tour de France stod journalisterne klar med spørgsmål til den fornyede dopingmistanke.

Men en overbærende Froome forsøgte igen at bedyre sin uskyld.

- Bevise mere? Hvad har jeg ikke gjort? Jeg har hele tiden prøvet at være talsmand for en ren cykelsport, siger Froome ifølge Velonews.

- Jeg er kommet med forslag om natlige test til cyklingens øverste myndigheder. Jeg har pointeret, at der ikke bliver testet nok. Hvad mere kan en rytter, en ren rytter, gøre, lyder det retorisk fra den førende rytter i Tour de France.

Selvom han er træt af spørgsmålene, optrådte Froome roligt, men han så gerne, at han fik lidt mere respekt.

- Det gør mig ikke sur. Jeg forstår godt, hvor jeres (journalisternes, red.) spørgsmål kommer fra. Jeg kender godt cyklingens historie. Men der skal også være et vist niveau af respekt. Jeg har arbejdet meget hårdt for at nå hertil, og det vil jeg ikke lade nogen tage fra mig, siger han.

Chris Froome vandt tirsdagens etape med et forspring på omkring et minut til holdkammeraten Richie Porte og Movistars Nairo Quintana.

/ritzau/

 

Dagens Gossip