Rosenborg vrager Nicki Bille efter anholdelse

Den norske klub Rosenborg har vraget sin danske spiller Nicki Bille Nielsen til ligakampen mandag aften mod Bodø-Glimt. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Det sker efter, at han, ifølge Ekstra Bladet, natten mellem torsdag og fredag blev anholdt i København og var i klammeri med politiet.

Rosenborg skriver, at klubben ser med alvor på sagen, og den arbejder på at skaffe fakta om episoden.

Inden da ønsker klubben ikke at udtale sig yderligere i sagen. Ifølge klubben vil Nicki Bille heller ikke være tilgængelig for kommentarer.

- Sagen er uheldig, og vi vil gøre alt for at komme til bunds i den, skriver Rosenborg i en pressemeddelelse.

Bille var i første omgang udtaget til mandagens kamp, men efter et møde mandag formiddag har klubben valgt at lade ham blive hjemme. Truppen flyver til kampen klokken 14.

Ifølge Ekstra Bladet blev Bille anholdt i København natten mellem skærtorsdag og langfredag. Avisen har fået fat i et internt dokument fra Københavns Politi.

Avisen skriver, at betjente forsøgte at anholde en "yderst ophidset" Nicki Bille, som stod og sparkede til en parkeringsautomat i centrum af hovedstaden, men angriberen ville ikke følge med frivilligt. Derfor blev der brugt peberspray mod fodboldspilleren.

I politibilen spyttede han ifølge Ekstra Bladet på bagsædet og bed en betjent i armen. Derfor har politiet sigtet ham for vold mod tjenestemand i funktion, som i værste fald kan ende med en ubetinget fængselsstraf.

Det er ikke første gang, at Nicki Bille er blevet anholdt. I september sidste år smadrede han et glas, spyttede på en bar-ansat og slog ud efter folk på en natklub i Norge. Han røg i detentionen, og angriberen fik en bøde på 10.000 norske kroner for optrinnet.

Danskeren har i karrieren optrådt for Frem, Reggina Calcio, AC Martina, FC Nordsjælland og Villarreal, inden han kom til Rosenborg. Han har også spillet for A-landsholdet, hvor han fik debut i august sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip