Roskilde: Søndag byder blandt andet på en soullegende

Selv om dette års Roskilde Festival går på hæld, er der masser af koncerter på sidstedagen, hvor man som festivaldeltager kan komme af med overskydende energi.

Har man behov for et spark bagi for lige at komme i gang, kan en omgang hårdkogt norsk rock sandsynligvis gøre tricket. Den står Skambankt for klokken 12 på Avalon.

En time senere, klokken 13, lander malinesiske Toumani og Sidiki Diabaté på Pavilion. Her vil far og søn demonstrere deres nærmest sagnomspundne evner på det traditionsrige afrikanske instrument kobraen, en særlig form for harpe.

Festlighederne på Orange Scene indledes søndag med en solid gang dancehall med rapduoen Klumben og Raske Penge, der spillede på Roskildes Pavilion Junior-scene for blot to år siden. Det går i gang klokken 15.

Klokken 16 indtager de amerikanske indierockere Deerhunter festivalens næststørste scene, Arena, mens folk med hang til elektronisk musik i stedet kan søge mod Apollo, hvor canadiske Ryan Hemsworth fyrer op.

Deerhunter efterfølges af endnu en dansk artist, der som skudt af sted i en katapult er havnet på Arena efter at have stået på Pavilion Junior for bare et år siden. Det er Mø, der spiller, og det sker klokken 18.30.

Klokken 19.45 er det blevet tid til en legende på Orange Scene, hvor amerikanske Stevie Wonder vil tage publikum tilbage til Motown-dagene med sin velkendte, groovy funk og soul.

Når røgen har lagt efter Wonder, står den klokken 23 på gedigen rock i den skramlede ende med amerikanske Jack White, der er booket i ellevte time som afløser for den sygdomsramte rapper Drake og nu får lov at lukke Orange Scene på dette års festival.

Fra midnat og tre timer frem vil Jupiter og Okwess International, Hugo Mendez og Ibibio Sound Machine hive den sidste energi ud af de mest standhaftige festivaldeltagere på Arena, inden Roskilde Festival lukker og slukker for i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip