Rubio bekræfter: Jeg vil være USA's næste præsident

Selv om der er halvandet år til præsidentvalget i USA, er valgkampen den seneste uge blæst fuldt i gang.

Senest har den republikanske senator fra Florida, Marco Rubio, mandag meldt sig ind i kampen. Det skete på et længe ventet pressemøde i Miami, hvor han officielt annoncerede sit kandidatur.

- Med løftet om at skabe en bedre fremtid annoncerer jeg hermed mit kandidatur til at blive USA' næste præsident, sagde han til stor jubel for de af hans tilhængere, der var mødt op.

- Tiden er kommet til, at vores generation skaber vejen for et nyt amerikansk århundrede, tilføjede han.

"Et nyt amerikansk århundrede" er overskriften og parolen for Rubios kampagne, og han prøver dermed at gøre sig selv til en modsætning til den demokratiske favoritkandidat Hillary Clinton, der er 24 år ældre end Rubio og ifølge ham er "gårsdagens" kandidat - ikke "morgendagens".

- Vi skal ændre de beslutninger, vi træffer, ved at skifte de mennesker, der træffer dem, ud. Dette valg handler ikke bare om, hvilke love vi vil ændre. Det er vores generations beslutning om, hvilket slags land, vi vil være, sagde den 43-årige senator.

Marco Rubios kampagne blev i bedste amerikanske stil lanceret med synlig støtte fra hans hustru og fire børn på scenen i Freedom Tower i Miami.

En overgang slog Rubio, hvis forældre er cubanske indvandrere i USA, over i spansk og talte dermed direkte til de over 50 millioner amerikanske "hispanics", der har rødder i Latinamerika.

Marco Rubio har været senator i Florida siden 2011, og han er den tredje republikaner, der formelt annoncerer sit kandidatur. Før ham har Ted Cruz og Rand Paul også meldt sig på banen, og de ventes at få følgeskab af Jeb Bush, Chris Christie og muligvis flere andre.

Rubio er længe blevet regnet som en af de mulige præsidentkandidater fra Republikanerne, der skal forsøge at genvinde posten i Det Hvide Hus efter otte år med demokraten Barack Obama.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip