Rusland vil forlænge sanktioner mod EU

admin

424 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

Rusland har planer om at forlænge sit forbud mod at importere en lang række fødevarer og landbrugsprodukter fra vestlige lande.

Sanktionerne vil komme til at gælde frem til udgangen af 2017, oplyser den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev, fredag i en officiel udtalelse.

Udmeldingen kommer, efter at G7-landene torsdag meddelte, at de ikke dropper deres sanktioner mod Rusland.

På et møde i næste måned skal EU-landene også drøfte, om de skal forlænge de sanktioner, der påvirker Ruslands banker og energi- og forsvarsindustri.

Sanktionerne blev oprindeligt vedtaget i 2014 på grund af den russiske annektering af Krim i Ukraine.

Den russiske regering svarede igen i august 2014 med at indføre skrappe restriktioner på, hvilke landbrugs- og fødevarer der kan importeres fra EU-landene.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, sagde tidligere på måneden, at hun forventer, at de europæiske sanktioner mod Rusland vil blive forlænget igen.

Men torsdag sagde den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, at der er stigende modstand blandt EU-landene mod at forlænge sanktionerne mod Rusland - noget der kræver enstemmighed blandt medlemslandene.

EU har tidligere meddelt, at sanktionerne vil blive ophævet, når Rusland lever op til den våbenhvileaftale, som i februar sidste år blev indgået mellem regeringerne i Moskva og Kijev.

Konflikten i det østlige Ukraine har til dato kostet flere end 9300 mennesker livet.

/ritzau/AFP