Russere stjæler 1,2 milliarder internet-kodeord

Brugeroplysninger på 1,2 milliarder mennesker er havnet i skødet på russiske kriminelle, som har stjålet oplysningerne fra 420.000 hjemmesider.

Det skriver New York Times, som citerer virksomheden Hold Security. Hold Security overvåger og afslører sikkerhedsproblemer hos virksomheder og har været i hælene på den russiske bande i syv måneder.

Russerne er med 4,5 milliarder dataoplysninger i besiddelse af den største mængde stjålne data nogensinde ifølge virksomheden. Nogle oplysninger går igen, men samlet råder de kriminelle bagmænd over 1,2 milliarder unikke data, der består af personlige brugeroplysninger som e-mailadresser og kodeord.

Hold Security har døbt banden CyberVor. Vor betyder tyv på russisk.

Datatyveriet er angiveligt sket fra hundredtusindvis af hjemmesider på verdensplan, og mange af disse er stadig sårbare over for angreb, oplyser manden bag Hold Security, Alex Holden.

- Hackerne er ikke kun gået efter amerikanske firmaer, de er gået efter alle hjemmesider, de kunne komme i nærheden af. Alt fra store til små hjemmesider. Og de fleste af hjemmesiderne er stadig udsat for angreb, siger han til New York Times.

Der er intet, som tyder på, at de kriminelle har forbindelser til den russiske regering, ligesom også russiske hjemmesider er blevet angrebet.

Selvom det er en lukrativ forretning at sælge den type materiale videre, har gruppen ifølge Hold Securitys oplysninger indtil videre ikke solgt særlig meget data videre til andre parter. I stedet peger alt på, at de bruger de stjålne informationer til at spamme på sociale medier såsom Twitter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip