S bakker fuldtonet op om Løkkes 1000 flygtninge

Først sagde regeringen klart nul, men nu er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) parat til at tage imod 1000 af de 120.000 flygtninge, som EU-landene arbejder på at fordele.

Og han kan regne med opbakning til det fra Folketingets største parti, Socialdemokraterne, fastslår formand Mette Frederiksen.

- Når der kommer flere flygtninge til Europa, må Danmark være med til at løse den opgave. Derfor er vi positive og har sådan set været det hele vejen igennem, i forhold til at vi løfter vores del af den gruppe af flygtninge, siger Mette Frederiksen.

Hun understreger kraftigt, at der skal være tale om, at Danmark frivilligt tager imod en gruppe flygtninge. Hverken regeringen eller Socialdemokraterne ønsker, at Danmark skal være med i nogen obligatorisk fordeling.

Men at Danmark kunne gå med på frivillig basis, har partiet ikke tidligere meldt så klart ud omkring.

- Nej, det mener vi ikke, svarede udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) således i weekenden, da Ritzau stillede ham spørgsmålet, om Danmark frivilligt burde tage sin andel af de flygtninge, EU ønsker fordelt.

Men Mette Frederiksen afviser bestemt, at partiet har skiftet mening.

- Jeg har sagt det samme hele vejen igennem, at vi selvfølgelig løfter vores del af ansvaret, og så har vi sagt meget klart, at vi ikke er en del af en obligatorisk kvoteordning. Det kan være, det er de ting, der er blevet blandet sammen.

Mette Frederiksen mener, at Løkke er blevet "indhentet af virkeligheden".

- Det var regeringen, der sagde nej. Det var ikke os. Nu er holdningen så en anden, og vi bakker op om det synspunkt.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har slået fast, at de 1000 flygtninge kun kommer til Danmark, hvis der er opbakning fra Folketinget, og der findes en fælles EU-løsning.

Mens opbakningen fra Folketinget med udmeldingen fra S synes at være der, er det fortsat særdeles uklart, om der overhovedet bliver nogen EU-aftale.

EU-præsidenten, Donald Tusk, har dog taget godt imod Danmarks løfte om frivilligt at tage 1000 af de 120.000 flygtninge.

- God samtale med statsminister Lars Løkke om migration og andet. Jeg hilser Danmarks parathed til at acceptere flere flygtninge velkommen, skriver Donald Tusk på Twitter efter et møde med Løkke.

En meningsmåling, Voxmeter foretog for Ritzau i sidste uge, viste stor opbakning blandt de socialdemokratiske vælgere til, at Danmark går med i en EU-fordeling af asylansøgere.

92 procent af de, der angav at ville stemme på S, svarede ja til, at Danmark burde deltage i et eventuelt EU-samarbejde om fordeling af flygtninge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip