Så er den gal igen: Listeria fundet i leverpostej og oksebryst

Skrevet af Sol Stoffregen

23/08/2014

Dagens topnyheder

Virksomheden LEPO i Hedehusene kalder en række produkter tilbage efter fund af listeria i to slags fødevarer. Det meddeler Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er i forbindelse med LEPOs egenkontrolprøver, at det er kommet frem, at listeria-bakterien er i henholdsvis kogt, sprægt oksebryst og i grovhakket leverpostej.

Læs også: Dårligt nyt for rygere: Ulovlige cigaretter indeholder menneskeafføring

Det drejer sig om:

Kogt sprængt oksebryst, gammeldags
Batch nr.: 41322
Pakkedato: 18/8-2014
Mindst holdbar til dato: 17/9-2014
Varenr.: 541
Registreringsnummer: DK2059EF

Leverpostej grovhakket, bagt
Nettovægt: 950 g
Batch nr.: 41722
Pakkedato: 18/8-2014
Mindst holdbar til dato: 17/9-2014
Varenr.: 108
Registreringsnummer: DK2059EF

Disse er solgt til storkøkkener og cateringvirksomheder, oplyser Fødevarestyrelsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Symptomerne på listeria er influenza lignende såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan Listeria monocytogenes forårsage meningitis og blodforgiftning.

Folk, der ligger inde med de to pågældende produkter bør straks smide dem ud eller aflevere dem tilbage til leverandøren.