Så er den næstsidste borgmesterpost forhandlet på plads

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Den næstsidste borgmesterpost er onsdag aften faldet på plads efter tirsdagens kommunalvalg.

Efter et dramatisk forløb i Ringkøbing-Skjern står det klart, at den siddende Venstre-borgmester Iver Enevoldsen får fire år mere som borgmester, oplyser TV2 News.

Venstre-borgmesteren kan fortsætte på posten med støtte fra Dansk Folkeparti og dermed blev kristendemokraten Kristian Andersens borgmesterdrømme skudt i sænk.

Før valget havde Venstre absolut flertal i byrådet med borgmester Iver Enevoldsen i spidsen. Men partiet fik en lussing af vælgerne og måtte derfor se sig om efter støtter, hvis borgmesterposten skulle beholdes.

Til Iver Enevoldsens store overraskelse gik Socialdemokraterne, Kristendemokraterne, Fjordlisten og SF til møde på valgnatten uden at invitere Venstre og pegede på kristendemokraten Kristian Andersen som borgmesterkandidat.

Men den alliance havde heller ikke flertal. Dansk Folkeparti fik derfor den afgørende rolle i forhandlingerne.

Nu mangler kun Hvidovre at få fordelt magten i kommunen.

Her pegede pilen på, at Dansk Folkepartis Mikkel Dencker kunne score borgmesterposten, men det vil den lokale Hvidovrelisten ikke være med til.

Blå blok har samlet flertal i Hvidovre med ét mandat, men den siddende socialdemokratiske borgmester, Helle Moesgaard Adelborg, har ikke givet op.

Hun håber at hente et mandat fra blå blok og dermed kunne bevare borgmesterposten med sine otte mandater og et fra både Enhedslisten og SF.

/ritzau/