Så er der en lige forbindelse til USA: Norwegian vil flyve direkte til New York fra Danmark

Inden længe kan nordjyderne få en direkte lavprisrute til New York. Det norske lavprisselskab Norwegian arbejder på at åbne en direkte rute fra Aalborg til New York i 2017. Det siger selskabets topchef, Bjørn Kjos.

- Vi har et netværk ind og ud af Aalborg i forvejen, og Aalborg er et udgangspunkt for passagerer, der vil rejse til USA. De slipper for at skulle over København. De skal kunne rejse direkte uden mellemlanding, for det er meget billigere, siger Bjørn Kjos.

- Prisen bør ikke være mere end 400 dollar. De billigste billetter vil ligge omkring 150-200 dollar for en enkeltbillet, siger Bjørn Kjos i et interview med Ritzau.

Hvis det holder stik, svarer det med den aktuelle dollarkurs til, at billetpriserne vil ligge omkring 2700 kroner. De billigste billetter vil koste fra 1000 kroner for en enkelt billet.

Ruten skal betjenes af Norwegians nye flytype Boeing 737 MAX8, som selskabet har bestilt 100 styks af med levering i 2017.

Flyene har længere rækkevidde og mindre brændstofforbrug, og det gør det muligt at flyve længere til billigere priser, siger Bjørn Kjos.

- Vi får de nye fly i 2017. En sådan rute mellem Aalborg og New York skal starte i foråret, så det kan sandsynligvis blive med start i foråret 2017, siger Bjørn Kjos.

- Afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, bliver der sandsynligvis tale om to ugentlige afgange fra Aalborg til den amerikanske østkyst, og resten af ugen vil flyet betjene andre byer i Europa, som Aberdeen, Edinburgh og Stavanger, siger Bjørn Kjos.

Endnu er der dog ikke en konkret aftale på plads med Aalborg Lufthavn, siger han.

Passagerne på ruten fra det nordjyske til New York vil sandsynligvis møde engelsktalende personale, for ruten vil formentligt blive betjent af selskabets base i New York, siger Bjørn Kjos.

Alligevel vurderer han, at det vil betyde nye arbejdspladser i Aalborg, hvis planerne gennemføres.

- Hvis man tror, at flyselskaber skaber arbejdspladser i luften, tager man fejl. Langt de fleste arbejdspladser bliver skabt på landjorden for eksempel i form af øget turisme.

- Omkring 25 procent af passagerne på vores rute mellem Skandinavien og USA er amerikanere. Det betyder mange nye kunder til hoteller, restauranter og andre faciliteter. Det er der, der bliver skabt job, siger topchefen.

Norwegian flyver i øjeblikket fra Aalborg til London, Alicante, Malaga og Mallorca.

/ritzau/

.

Dagens Gossip