Så er det ganske vist - julekalenderen kommer

Nogen siger, at julen varer længe. Sikkert er det i hvert fald, at den starter tidligt.

Fra på mandag kan ungerne få den første julekalender hængt op på køleskabet, når Danida, Danmarks Radio og Plan Danmark præsenterer Børnenes U-landskalender. Og den bliver samme dag sat til salg i en række butikker landet over.

I år får de lidt større børn hver dag i december frem til juleaften et afsnit af DR's nye julekalender Tidsrejsen, som er et actioneventyr og uden nisser eller julemænd.

Kalenderens hovedperson er den 13-årige Sofie, hvis største ønske er, at hendes forældre, som blev skilt ved sidste jul, finder sammen igen. Og ved at rejse i en af sin farfars opfindelser rejser hun både frem og tilbage i tiden.

Ramasjang sørger for en lidt mere julet underholdning for de mindre. De får en julekalender baseret på Jullerup Færgeby.

Både store og små kan følge tv-værterne fra Nørd, der er taget på tur til Zambia, som overskuddet fra kalendersalget går til i år.

Pengene fra kalenderen, som DR og Danida laver sammen for 52. gang, går til en bedre skolegang for børn i et af de fattigste områder i Zambia.

Kalenderen bliver præsenteret for 130 skoleelever på Gasværksvejens Skole 6. oktober. Her vil blandt andre handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) være med til at præsentere kalenderen, oplyser Udenrigsministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip