Så er det ganske vist - julekalenderen kommer

Nogen siger, at julen varer længe. Sikkert er det i hvert fald, at den starter tidligt.

Fra på mandag kan ungerne få den første julekalender hængt op på køleskabet, når Danida, Danmarks Radio og Plan Danmark præsenterer Børnenes U-landskalender. Og den bliver samme dag sat til salg i en række butikker landet over.

I år får de lidt større børn hver dag i december frem til juleaften et afsnit af DR's nye julekalender Tidsrejsen, som er et actioneventyr og uden nisser eller julemænd.

Kalenderens hovedperson er den 13-årige Sofie, hvis største ønske er, at hendes forældre, som blev skilt ved sidste jul, finder sammen igen. Og ved at rejse i en af sin farfars opfindelser rejser hun både frem og tilbage i tiden.

Ramasjang sørger for en lidt mere julet underholdning for de mindre. De får en julekalender baseret på Jullerup Færgeby.

Både store og små kan følge tv-værterne fra Nørd, der er taget på tur til Zambia, som overskuddet fra kalendersalget går til i år.

Pengene fra kalenderen, som DR og Danida laver sammen for 52. gang, går til en bedre skolegang for børn i et af de fattigste områder i Zambia.

Kalenderen bliver præsenteret for 130 skoleelever på Gasværksvejens Skole 6. oktober. Her vil blandt andre handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) være med til at præsentere kalenderen, oplyser Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip