Så mange millioner tjener danske banker i skattely

Danske banker skovler penge ind på deres udenlandske enheder, skriver Jyllands-Posten.

Især Jyske Banks afdelinger for velhaverkunder i Schweiz og Gibraltar forgylder banken. En gennemgang af regnskaberne viser, at Jyske Bank har fået udbetalt mere end 1,3 milliarder kroner fra Gibraltar-afdelingen i år.

Ifølge banken er det første gang, at der udbetales udbytte, så der er tale om flere års opsparing.

Jyske Bank, som de seneste dage har været i søgelyset for at rådgive om skattespekulation, fik samtidig et overskud på 157,2 millioner kroner fra de udenlandske enheder sidste år ud over udbyttebetalingen.

Det svarer til 26 procent af det samlede overskud i 2012, skriver Jyllands-Posten.

Danske Bank tjente sidste år 103 millioner kroner på sin afdeling i Luxembourg, som belønnede hovedsædet i Danmark med et udbytte på 110 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten. Men banken vil gerne tjene mere i udlandet.

- Jeg erkender, at vores overskud ikke udgør så stor en andel af bankens samlede overskud. Jeg er dog overordnet set tilfreds, men medgiver gerne, at potentialet er større, siger Klaus Mønsted Pedersen, administrerende direktør for Danske Bank International, til avisen.

Nordeas hovedsæde i Stockholm fik sidste år sendt et overskud på 386 millioner kroner sendt hjem fra de udenlandske afdelinger. Banken fik samtidig et udbytte på 224 millioner kroner.

I alt har Nordea 12.000 privatkunder i afdelingerne i Luxembourg, Schweiz og Singapore mod Jyske Banks 15.000 kunder.

Danske Bank ønsker ikke at fortælle Jyllands-Posten, hvor mange kunder de har i afdelingen i Luxembourg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip