Så usundt er det: Derfor skal dit barn ikke være længe oppe

Vil dit barn gerne være længe oppe og nænner du ikke at sige nej, så kan sengetiderne og antallet af timer, hvor dit barn får sovet, godt sejle. Sker det ofte, så er det en dårlig vane, som ender med at gå ud over barnet selv i form af overvægt, skriver newsmaxhealth.com.Bare rolig, det er ikke så slemt at spise før sengetid, som du tror


Søvn er det vigtigste


Et studie fra University of Illionis viser, at børn har brug for sengetider og ordentlig søvn, hvis ikke det skal gå ud over vægten. Forskerne har kigget på flere faktorer, som muligvis kan have indflydelse på børns vægt og det at holde den nede. 

De kiggede på, hvordan det har indflydelse på vægten, hvis der er begrænset adgang til TV, hvis der er faste spisetider med familien, hvis der ikke er TV på værelset, og så kiggede de på søvnforhold.

Resultatet viste, at kun søvn spiller en rolle, men til gengæld en vigtig en. - Forældre bør gøre dét at være veludhvilet til en prioritet og familieværdi. Vi har set på længeden af timer forældrene sover og længden af børnenes søvn som en familierutine, og vi kan se, at det går hånd i hånd, siger Barbara H. Fiese, der er direktør for U of I´s Family Resiliency Center and Pamperede Chef Endowed Chair.Har du svært ved at styre dine børn? Se hemmeligheden bag velopdragne børn


Men hvor meget søvn skal forældrene så sikre sig, at deres børn får? Undersøgelsen viste, at børn der sover 10 timer eller mere om dagen, havde mindre risiko for overvægt end de børn, der sover færre timer. Så væk med den dårlige samvittighed, send ungerne i seng og sørg i stedet for at have en hyggelig aften selv.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media 

Dagens Gossip