Sådan døde de fire mænd fra bådulykken

De fire mænd, der tirsdag omkom i en speedbådulykke ud for Hundige havn syd for København, døde ved drukning.

Det står klart efter et ligsyn torsdag, oplyser vicepolitikommissær Bjarne Malling, Midt og Vestsjællands Politi, til Ritzau.

Mændene havde for de flestes vedkommende kun småskrammer. Derfor kan det udelukkes, at de er døde af kvæstelser ved sammenstødet med en stenhøfde i nærheden af havnen.

- De har ikke store skader. Kun en af dem, formentlig føreren af båden, havde et større sår i bughulen, som formentlig skyldes gashåndtaget. Men ellers tyder det på, at de er blevet slynget ud af båden og slået bevidstløse, siger Bjarne Malling.

Ved ligsynet blev der fundet tegn på drukning. Derfor menes det, at de er blevet slået bevidstløse og har ligget med ansigtet i vandet, så de er druknet.

Politiet mener, at det var bådens ejer, en 51-årig mand fra Greve, der sad ved styrepinden på ulykkestidspunktet.

Mændene havde mandag eftermiddag været på en herretur, der blandt andet gik til Nyhavn i København. Her blev der ifølge politiet set spiritus i båden.

Men politiet afventer svar på blodprøver fra Retskemisk Institut, før det kan fastslås, om spiritus spillede en rolle ved ulykken.

Mændene stod ud fra Hundige havn mandag ved middagstid. En pårørende havde kontakt med dem ved midnat og slog alarm, da hendes mand ikke var vendt hjem tirsdag morgen.

Ligene af de fire mænd blev fundet tirsdag eftermiddag i vandet rundt om båden, der drev rundt med bunden i vejret et par hundrede meter nord for Hundige havn.

 

Dagens Gossip