Samlet regning for Eurovision er på 334 millioner kroner

Efter flere budgetoverskridelser ved Eurovision-arrangementet står det nu klart, at den endelige regning for musikshowet lander på 334 millioner kroner.

Et notat fra Folketingets statsrevisorer viser nu, at udgifterne beløber sig til 334 millioner kroner brutto - hvilket betyder, at det er før, eksempelvis indtægterne fra showet på Refshaleøen i maj er blevet modregnet.

DR har haft udgifter for 197 millioner kroner for arrangementet i maj, mens Wonderful Copenhagens projektselskab har haft udgifter for 137 millioner kroner.

Oprindeligt var budgettet for projektselskabet på 34,6 millioner kroner. Selskabet har altså overskredet budgettet med 102,4 millioner kroner, hvilket er en firedobling. Det står dog ikke klart, om det oprindelige tal er brutto eller netto.

Tidligere hed det, at regningen blev 77,4 millioner kroner dyrere, men det tal er altså nu opjusteret.

Det var blandt andet ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen, som endte med at blive markant dyrere end planlagt.

- De samlede udgifter til Eurovision Song Contest 2014 beløb sig til cirka 334 millioner kroner, hvoraf DR afholdt udgifter i størrelsesorden 197 millioner kroner, og Projekt-selskabet ESC 2014 afholdt 137 millioner kroner.

- Projektselskabets regnskab viste et underskud på 58 millioner kroner, som ifølge selskabet især skyldtes udgifter ved etablering af en midlertidig arena i B&W Hallerne, lyder det i notatet.

Oplysningerne stammer fra Rigsrevisionen, som statsrevisorerne for en uge siden bad undersøge, hvorfor udgifterne blev langt dyrere end planlagt.

Tidligere tirsdag lagde DR hidtil hemmeligholdte dokumenter i Eurovision-sagen frem efter pres fra både kulturminister Marianne Jelved (R) og en række af Folketingets medieordførere.

DR valgte i første omgang ikke af offentliggøre dokumenterne med henvisning til Radio- og fjernsynslovens paragraf 86.

Her står der, at DR er undtaget fra kravet om at give offentligheden indsigt i papirer, der vedrører DR's programvirksomhed og forretningsmæssige forhold. Det har DR nu set bort fra.

/ritzau/

 

Dagens Gossip