Sara Slott og Andreas Bube får billetter til OL

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

De første danske atletikudøvere er blevet udtaget til OL i Rio. Det drejer sig om de to 400 meter-hækkeløbere Sara Slott Petersen og Stina Troest samt 800 meter-løberen Andreas Bube.

Der er udsigt til store præstationer af alle tre atleter, men der er ekstraordinære forventninger til Sara Slott i kraft af hendes præstationer i de seneste år.

- Nu er ambitionen finalen, og selv om vi er mange, som ligger tæt i feltet, vil jeg være skuffet, hvis jeg kun klarer mig med på sidste mandat.

- Hvis jeg løber op til mit bedste og får en tid omkring min danske rekord, så bør jeg kvalificere mig komfortabelt og få en af de gode baner i finalen, siger Sara Slott i en pressemeddelelse.

Aarhus 1900-løberen blev kun nummer 19 ved legene i London for fire år siden efter at have klaret sig til semifinalen med det yderste af neglene. Siden dengang er der sket meget.

Hun har forbedret sin danske rekord med næsten to sekunder, hun har som den første dansker vundet et Diamond League-stævne, hun er blevet nummer fire ved VM og har i øvrigt også fået et barn.

- Min optakt til Rio kan slet ikke sammenlignes med optakten til OL i London. Jeg har rykket mit niveau dramatisk, så alt har ændret sig.

- Der er meget mere opmærksomhed og pres på mig fra alle mulige kanter, så min forberedelse til Rio er i lige så høj grad en mental som en fysisk øvelse, siger Sara Slott.

Løberen kan mærke det øgede pres, og for at beskytte sig selv, tager hun ikke længere telefonen, hvis ikke hun kan se, hvem der ringer.

- Jeg får tre-fire henvendelser om dagen om alt muligt, og det stresser mig, hvis jeg ikke kan koncentrere mig om træningen og om at slappe af.

- Jeg har aldrig været et kalendermenneske, men det er jeg blevet. Fra jeg afleverer mit barn, til jeg henter det, går der seks timer, og her skal jeg få det bedst mulige ud af tiden, forklarer hun.

Den olympiske ild bliver tændt 5. august. Atletikkonkurrencerne begynder 12. august, hvor Bube skal i aktion. Sara Slott og Stina Troest løber indledende heats tre dage senere.

/ritzau/