SAS har først normaliseret trafikken på onsdag

02/03/2015 15:34

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Tæt på alle danske kabinemedarbejdere har meldt sig klar til tjeneste i SAS efter weekendens strejke. Det er glædeligt og betyder, at kunderne snart kan se frem til normal trafik, oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Luftfartsselskabet understreger dog, at mandagen fortsat vil være påvirket af aflysninger og forsinkelser efter den næsten fire dage lange overenskomststridige arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet.

- SAS er kendt for at være pålidelige og punktlige, og det skal vi nu (efter strejken, red.) rette op på og give vores kunder den høje kvalitet, de forventer fra SAS, siger selskabets koncerndirektør Flemming Jensen i pressemeddelelsen.

SAS beklager over for de berørte kunder, som ufrivilligt er blevet trukket ind i konflikten. Og selskabet konstaterer samtidig, at talrige medarbejdere har gjort deres yderste for at hjælpe kunderne.

I løbet af tirsdagen må kunderne også forvente mindre justeringer og mindre uregelmæssigheder, men fra onsdag flyver SAS med et normalt trafikprogram.

Søndag ved 19-tiden meddelte SAS de strejkende kabineansatte, at hvis de ikke mødte på arbejde mandag klokken 12, var de fyret.

Siden har selskabet ifølge sin egen pressemeddelelse "konstant modtaget positive tilkendegivelser fra medarbejdere, som ønsker at fortsætte med at arbejde i SAS". Næsten alle af de cirka 1300 kabinemedarbejdere har meldt positivt tilbage.

- Vi må konstatere, at der er en stor velvilje over for SAS. Vi er glade for alle de medarbejdere, som har meldt sig, og ikke mindst dem, som også har løftet en kæmpe opgave og fløjet på trods af trusler fra konfliktende medarbejdere, siger direktøren

27 medarbejdere er dog stadig suspenderet, oplyser Flemming Jensen til TV2 News.

- Det er et resultat af, at nogle medarbejdere har udvist en uacceptabel adfærd, og det kan vi ikke acceptere, siger han

SAS vil samle stumperne og finde ud af, hvad den overenskomststridige strejke har kostet på bundlinjen.

SAS har skønner, at regningen kan løbe op i 100 millioner kroner, men ifølge koncerndirektøren har man endnu ikke noget endeligt overblik.

- Men der er ingen tvivl om, at det er et stort beløb, og at SAS kommer til at lide et stort økonomisk tab, siger han.

Samtidig fortsætter SAS med at overdrage fly til Cimber. SAS er klar til at drøfte eventuelle uoverensstemmelser på et møde med foreningen CAU, når trafikken igen er normaliseret.

/ritzau/