Selv alvorlige bombetrusler giver ofte samfundstjeneste

Sagen om bombetruslen mod Odense Banegårdscenter fredag viser endnu en gang, at et opkald i telefonen eller en sms kan genere flere tusinde mennesker.

Normalt er straffen dog forholdsvis beskeden, viser en række domme.

Og anklagemyndigheden har da også lovet, at man vil forsøge at løfte niveauet ved at indbringe en prøvesag for Højesteret.

Målet er en større "nuancering i strafudmålingen," står der i et svar til Folketingets retsudvalg.

Det betyder, at anklagemyndigheden vil argumentere for en skærpelse af straffen i de alvorlige tilfælde med "vidtrækkende økonomiske konsekvenser".

I en sag fra Aarhus fastslog Vestre Landsret i efteråret, at samfundstjeneste på 40 og 30 timer plus betinget fængsel var det rigtige resultat for en trussel mod Handelshøjskolen i Aarhus.

Det normale er netop omkring 30 dages fængsel, som gøres betinget.

I september i år blev en 18-årig mand dog idømt 60 dages betinget fængsel, men han havde i hele tre tilfælde truet feriecentret Lalandia på Lolland.

Den unge mand skulle også udføre 40 timers samfundstjeneste.

Truslerne medførte, at politiet og brandvæsnet måtte rykke ud, og to gange blev gæster evakueret.

En trusselssag fra Odense mod et jobcenter, hvor de centrale dele af byen blev lagt øde i et par timer - har dog medført en ubetinget frihedsstraf.

Gerningsmanden fik fire måneders ubetinget fængsel, men det skyldes, at han i flere tidligere tilfælde er kommet med de stærkt generende trusler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip