Servicekoncernen ISS fik C20-comeback med et lille plus

Den danske servicekoncern ISS gjorde mandag en god figur i sit comeback i eliteindekset C20. Således lukkede aktien med en stigning på 0,7 procent til kurs 194,4, hvilket var den tredjebedste stigning i indekset - kun overgået af FLSmidth og Carlsberg.

ISS var tilbage i 2005 også medlem af det toneangivende danske aktieindeks, dengang KFX-indekset, men blev købt af børsen af Goldman Sachs og kapitalfonden EQT, som siden relancerede selskabet på børsen tidligere i år.

Dog skal man ikke lægge for meget i, at selskabet er indlemmet i C20-indekset. Det mener Nordeas chefaktiespecialist Michael Borre, der vurderer, at det snarere er prestige end kursmæssige fordele, der normalt forbindes med et medlemskab af C20.

- Det er selvfølgelig altid rart at være en del af det mest omtalte aktieindeks i Danmark. Det giver noget ekstra opmærksomhed til ens virksomhed, men herudover er effekten nok marginal.

- Selv om C20-indekset er det indeks, vi alle læser om i avisen og ser omtalt på tv, så bruges det ikke så meget af professionelle investorer, konstaterede Michael Borre til Ritzau Finans inden markedets åbning.

Der blev mandag handlet ISS-aktier for 25 millioner kroner svarende til en omsætning på i alt 129.123 styk. Dermed var handlen faktisk noget mindre end det daglige gennemsnit på 298.203 styk siden børscomebacket i marts, hvor aktien vendte tilbage på fondsbørsen i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip