SF: Penge på finanslov skal gå til flere pædagoger

Småbørn i vuggestuer og børnehaver passes af flere pædagoger, fordi regeringen laver en pulje med én milliard kroner, som kommuner kan søge i de næste fire år. I 2015 kan kommuner få 250 millioner kroner til pædagoger og -medhjælpere fra en pulje i Socialministeriet.

Det fastslår SF's formand, Pia Olsen Dyhr, efter aftalen med regeringen og Enhedslisten som led i finansloven.

- I institutionen skal man mærke, at der kommer en ekstra pædagog, når der er spidsbelastning. Det er op til kommunerne. Det kan være i åbningstiden, når kun én voksen står med rigtig mange børn. I nogle socialt pressede institutioner kan det være en legepædagog, siger Pia Olsen Dyhr.

I 2012 fik kommuner en halv milliard kroner på finansloven til flere pædagoger. Både venstrefløj og pædagogernes fagforbund, Bupl, beskyldte kommunerne for at bruge beløbet til andre formål. Derfor præciserer parterne nu, at pengene skal gå til flere pædagoger, forklarer hun.

- Kommunerne skal sørge for, at det er mennesker. Vi får fra 2016 fælles statistik over normeringer. Nu laver KL, Bupl og forskningscentret KORA hver sin statistik. Vi har brug for en fælles forståelse af, hvor mange pædagoger og medhjælpere der i virkeligheden er, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun venter, at aftalen betyder bedre normering i børneinstitutionerne. For at få penge fra puljen må kommunerne med en revisorpåtegning dokumentere, at de har ansat flere pædagoger.

SF's formand mener ikke, at den detaljerede aftale undergraver det kommunale selvstyre.

- I 2012 kunne vi have fået et gigantisk løft med 1500 ekstra pædagoger. Men beløbet blev ikke brugt til at få flere hænder. I erkendelse af det så er vi nødt til at stramme kommunernes kriterier. Derfor har vi lavet puljen, så pengene ikke forsvinder, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip