SF: Se og Hør-skandale overgår fantasien

Det er chokerende, hvis der er hold i anklagerne mod Se og Hør om ulovlig overvågning af kendte og kongelige.

Det siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen, efter den seneste udvikling i sagen. Hun vil have regeringen til at nedsætte en kommission, der skal sikre mere kontrol og en skærpet lovgivning.

Senest er det kommet frem, at mindst 16 medarbejdere på ugebladet havde kendskab til den hemmelige kilde, og en tidligere redaktør har indrømmet, at den ulovlige overvågning fandt sted.

- Jeg er mildest talt chokeret over udviklingen i sagen, og der er jo desværre mere og mere, der tyder på, at der er hold i anklagerne.

- Det er ganske voldsomt, og indtil for en uge siden må jeg indrømme, at jeg ikke havde fantasi til at forestille mig, at de her ting kunne ske i Danmark. Det er virkelig trist, hvis dele af den danske presse er sunket så dybt, siger Karina Lorentzen (SF).

Og uanset udfaldet af politiets undersøgelse må den politiske konsekvens af sagen være, at der bliver nedsat en kommission, der skal sikre bedre lovgivning, mere kontrol og mere information til borgerne, mener hun.

- Pressen er ikke hævet over loven, og det er altså strafbart at skaffe sig fortrolige oplysninger. Og jeg må sige, at jeg generelt er bekymret for tendensen til at aflønne kilder.

- Det må i hvert fald ikke ske, at pressen bevidst ansporer kilder til at give oplysninger, som er skaffet på ulovlig vis. Jeg vil virkelig opfordre til, at pressen kigger indad, siger Karina Lorentzen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip