Sigtelse: Mand ville voldtage cykelpige i kælderskakt

En 17-årig pige undgik ifølge politiets foreløbige teori at blive voldtaget onsdag, da en forbipasserende mand fik gerningsmanden til at tage benene på nakken.

Overfaldet på pigen skete onsdag klokken 14.48 på H.C. Ørstedsvej i Herning, hvor pigen kom cyklende.

- Her bliver hun kontaktet af en mand, som siger, at hans kammerat er kommet til skade i en kælderskakt, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Da pigen kommer med manden til kælderskakten, er der dog ingen tilskadekommen kammerat.

- Manden tager halsgreb på pigen. Hun slår og sparker for at komme fri. Da der kommer et vidne til stedet, forsvinder gerningsmanden, fortæller Henning Præstegaard.

Ud fra pigens signalement anholdt politiet nogle timer efter en 27-årig mand, som er blevet sigtet for voldtægtsforsøg. Politiet har først haft mulighed for at foretage afhøring af manden torsdag.

- Da han blev anholdt, var han for beruset til, at vi kunne afhøre ham. Han har overnattet i en arrest, og så må vi se, hvad han siger, lød det torsdag morgen fra Henning Præstegaard.

Efter afhøring af manden valgte anklagemyndigheden at fremstille den 27-årige i grundlovsforhør.

Torsdag eftermiddag valgte Retten i Herning at fængsle manden i foreløbig fire uger.

Retten vurderede, at der var begrundet mistanke om mandens skyld, og da manden har en tidligere voldssag på samvittigheden, vurderede dommeren, at der ville være risiko for, at han på fri fod vil kaste sig ud i ny kriminalitet.

Hos politiet fortsætter efterforskningen af sagen. Man er blandt andet interesseret i at høre fra øjenvidner.

- Lige nu er vi interesseret i at komme til at tale med det vidne, som kom til stedet. Ham ved vi ikke, hvem er, fortæller Henning Præstegaard.

Et andet vidne har i løbet af torsdagen henvendt sig til politiet omkring sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip