Sisi beder USA om militær hjælp i den bedste sendetid

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, rækker nu hånden ud til USA i håb om, at amerikanerne vil lægge både penge og militær bistand i den.

De to lande har fået en fælles fjende i den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat, som begge forsøger at bekæmpe i henholdsvis Irak, Syrien og Libyen.

- Det er meget vigtigt, at USA forstår, at vores behov for våben og udstyr er akut. I en tid, hvor egypterne føler, at de er med til at bekæmpe terrorisme, vil de gerne mærke, at USA står bag dem i den kamp, siger al-Sisi i et interview med tv-kanalen Fox News mandag aften.

USA's udenrigsminister, John Kerry, skal mødes med Egyptens præsident og andre toppolitikere på torsdag i Kairo, og her skal de blandt andet diskutere "en lang række bilaterale og globale emner," hedder det i en udtalelse fra det amerikanske udenrigsministerium mandag.

Forholdet mellem USA og Egypten har været køligt, siden det nordafrikanske lands stærke militær i 2013 med hård hånd fjernede den demokratisk valgte præsident Mohammed Mursi fra magten.

Oktober samme år meddelte præsident Barack Obamas regering, at den ville tilbageholde leveringer af kampvogne, kampfly og andet militært udstyr til Egypten, fordi det ifølge amerikansk lov er ulovligt at støtte et land, hvor regeringen vurderer, at et kup har fundet sted.

Siden er Abdel Fattah al-Sisi selv blevet valgt til præsident i Egypten, og nu beder han USA om hjælp.

- Regionen befinder sig i meget vanskelige omstændigheder nu. Den offentlige mening er, at vi gerne ser en stor hjælp fra lande, der er i stand til at yde en sådan hjælp, siger al-Sisi via en oversætter til Fox News.

Egypten har selv indledt angreb på Islamisk Stat i Libyen, hvor jihadister i sidste måned dræbte 21 kristne egyptere.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip