Skanderborg tager afstand fra matchfixing-anklager

Skanderborg Håndbold nægter at skulle have forsøgt at bestikke spillere fra Sønderjyske i en ligakamp i sidste sæson, hvilket BT skriver onsdag.

I en pressemeddelelse tager Skanderborg afstand fra sagen.

- Dagbladet BT bringer i dag en artikel, hvori der skrives, at en række spillere fra Skanderborg Håndbold angiveligt skulle have tilbudt spillerne fra Sønderjyske penge for at tabe den sidste kamp i grundspillet i sidste sæson.

- Artiklen er baseret på anonyme kilder hos Sønderjyske, ligesom der heller ikke sættes navne på de Skanderborg-spillere, der skulle have forbrudt sig imod reglerne om matchfixing.

- Så man kan vel uden at fornærme nogen sige, at det er så som så med dokumentationen, lyder det i pressemeddelelsen ifølge hbold.dk.

Kernen i anklagerne er matchfixing, og ifølge flere spillere fra Sønderjyskes trup har Skanderborg forsøgt at købe sig til en sejr over Sønderjyske for at nå slutspillet i sidste sæson.

Sønderjyske-spillerne har ønsket at være anonyme af frygt for mulige konsekvenser, og det præcise beløb kendes ikke. Dog lyder rygtet, at der skulle være tale om 15.000 kroner, hvis Sønderjyske, der allerede var sikret en plads i slutspillet, ville "lægge sig ned".

Sønderjyske afviste at tage imod pengene, lyder det i artiklen. Sønderjyske vandt i øvrigt kampen 34-28.

I forvejen undersøger DIF kampen for matchfixing, da BSV havde betalt Sønderjyske for at gøre sit bedste mod Skanderborg, så BSV selv kunne komme i slutspillet.

Ifølge pressemeddelelsen fra Skanderborg har klubben bedt sin advokat undersøge, om der er basis for at køre en injuriesag mod dagbladet BT, ligesom klubben forbereder en klage til Pressenævnet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip