Skatteminister vil rive banderolen af sprutflaskerne

Hvad enten man er til Gammel Dansk, billig vodka eller årgangswhiskey, så har man som dansk spiritusforbruger kunne sikre sig, at der er betalt de lovpligtige afgifter af varerne, ved at kigge efter banderolen på låget.

Men sådan skal det ikke være fremover, mener skatteminister Morten Østergaard (R).

Han har sendt et lovforslag i høring, som skal fjerne de karakteristiske klistermærker fra spiritusflaskerne.

- Banderolerne er svære at håndtere i praksis og bliver ofte påsat spiritusflaskerne manuelt uden for Danmarks grænser.

- Derfor har vores vurdering været, at værdien af spiritusbanderolerne ikke længere står mål med de administrative byrder for erhvervslivet, og det er derfor, at vi kort og godt foreslår at fjerne banderolerne, forklarer han i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeren er banderolen et levn fra fortiden, og den har i dag "minimal praktisk betydning" i kontrolarbejdet.

Tilbage i 2001 valgte den daværende SR-regering at fjerne banderolen fra vinflasker med begrundelsen, at afgiften var blevet så lav, hvilket havde mindsket risikoen for snyd.

Dengang valgte man at fastholde banderolerne på spiritusflaskerne med henvisning til den højere afgift på hård spiritus.

Men nu er skatteministeren altså klar til at tage næste skridt.

- Vi skal selvfølgelig ikke have administrative procedurer, der alene er historisk betingede, og som i dag kan håndteres på nemmere og mere elegante måder i producent- og detailleddet. Derfor fjerner vi banderolerne, så det bliver lidt nemmere og enklere for branchen, siger ministeren.

Vedtages lovforslaget, vil banderolekravet blive fjernet fra nytår.

/ritzau/

 

Dagens Gossip