Skidt dag for topholdene: Chelsea snubler også

07/12/2013

Lørdag var ingen stor dag for de store hold i Premier League - med Liverpool som undtagelsen. Ja, og så en undtagelse mere i Arsenal, der først spiller søndag, men som lørdag kunne se konkurrenterne dumme sig på stribe.

I den tidlige kamp tabte Manchester United hjemme til Newcastle, og meget bedre gik det ikke for Chelsea, der også snublede.

Chelsea blev fældet af Stoke, der på eget græs vandt 3-2, efter den afgørende scoring blev sat ind i slutminutterne af jokeren Oussama Assaidi.

Marokkanerens sejrsmål var fornemt sparket i kassen ind og kostede manager José Mourinhos tropper det ene point.

Thomas Sørensen sad vanligt på bænken i Premier League-sammenhæng for Stoke, og hvis han sad og gav sine bænkekammerater gode råd, så gjorde han det godt.

Efter et tidligt føringsmål af Chelseas André Schürrle, skiftede Stoke ud og sendte Stephen Ireland på banen. Ireland kunne før pausen se Peter Crouch udligne, inden han selv gjorde det til 2-1 efter pausen.

Schürrle fik igen udlignet, inden Stoke altså på ny havde held med indskiftningen af Assaidi.

Manchester City fik heller ikke fuldt udbytte lørdag, men 1-1 ude mod Southampton er ingen skandale, når man tænker på Southamptons flotte sæson indtil videre.

Manchester City kom i front ved Sergio Agüero, mens hjemmeholdet fik udlignet på en sand perlescoring af Pablo Daniel Osvaldo kort før pausen.

Argentineren snød City-forsvaret med et par fikse driblinger og sendte bolden i en flot bue op i krogen og via overliggeren ned bag City-målmand Costel Pantilimon.

I bunden af Premier League hentede Crystal Palace tre vitale point i bundkampen mod Cardiff, der havde danske Andreas Cornelius på bænken i hele kampen.

Crystal Palace kom frygteligt fra start i sæsonen med nederlag i ni af sæsonens 10 første kampe i Premier League. Siden er det blevet til en uafgjort, et nederlag og tre sejre i fem kampe.

Arsenal kan med en sejr søndag over Everton sørge for en afstand på syv point til de nærmeste konkurrenter i toppen i skikkelse af Liverpool og Chelsea.

I bunden ligner Sunderland og Fulham lige nu to af de tre nedrykkere fra den bedste engelske række.