Skoleledere går i samlet front mod feriedruk i Prag

For mange unge betyder vinterferien fri fra skole og en uges druk i den tjekkiske hovedstad, Prag, men på trods af elevernes fravær håber landets skoleledere at have held til at påvirke de unge i en fornuftig retning.

- Husk I er gæster i et andet land!, lyder budskabet således fra organisationerne Danske Erhvervsskoler - Lederne, Lederforeningen for VUC og Gymnasieskolernes Rektorforening.

- Der er nogle unge på de rejser, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, og der tror vi, det er meget vigtigt, at der bliver skabt en holdningsændring, siger Lars Kunov, der er direktør for Danske Erhvervsskoler.

- Vi har en stor og vigtig rolle i hverdagen, så den har vi jo også, når de tager på ferie sammen. Det er derfor, vi involverer os, siger han.

De tre skolelederforeninger tager stærk afstand fra, at flere rejsearrangører tidligere har markedsført drukrejserne i skolernes navn.

- I og med at man bruger skolernes navne, giver det jo indtryk af, at det bliver sat i ramme af skolerne. Og derfor falder de unges opførsel også direkte tilbage på de skoler, der er nævnt, siger Lars Kunov.

- Det er ikke skolerne, der står bag disse ture, og der er ingen lærere eller ledere med fra skolerne til at hjælpe de unge på denne slags ture, understreger han.

Sidste år tog i omegnen af 10.000 danske unge på vinterferie i Prag.

Her blev blandt andre to af danskerne stukket ned med kniv, og seks blev anholdt for vold - enten mod andre danskere eller det tjekkiske politi.

Omkring 30 blev indlagt på hospitalet - flere med akut alkoholforgiftning og alvorlige skader som følge af knivstikkeri.

De danske unge raserede mindst fem hoteller i den tjekkiske hovedstad.

Hærværket løb op i over 100.000 kroner, og urolighederne fik både i den tjekkiske og danske offentlighed stor opmærksomhed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip