Skuespillerinde donerer formue til Balkan

Balkan-området lider nu under konsekvenserne af den værste oversvømmelse på halvøen i over 100 år. Mindst 40 er blevet dræbt af vandmasserne, mens mere end 100.000 mennesker er fordrevet fra deres hjem.

Men nu kan de berørte beboere på Balkan se frem til hjælp fra en lidt uventet kant. Hollywood-superstjernen Angelina Jolie donerer nemlig 50000 dollar - eller hvad der svarer til godt 275.000 kroner - til Røde Kors for at hjælpe stormflodsofrene.

Det skriver det amerikanske Røde Kors.

- Mine tanker er hos alle de familier, som har mistet deres nærmeste og set deres hjem og deres livsgrundlag flyde væk med vandmasserne, siger den 38-årige skuespillerinde.

Og hos Røde Kors er man glad for superstjernens generøse bidrag.

- Gang på gang viser hun en stor interesse i at hjælpe alverdens mennesker i nød. Hendes anstrengelser for at gøre noget ved menneskers lidelser er uden ende, og vi er meget taknemmelige for hendes støtte, siger IT-direktør i Røde Kors, David Meltzer.

Selv håber Jolie på, at donationen også kan hjælpe ofrene i det lange løb.

- Lige så vel som vi skal tænke på den øjeblikkelige hjælp, skal vi også reparere folks hjem og genopbygge infrastrukturen på Balkan, siger den gavmilde stjerne.

Newspaq

 

Dagens Gossip