Skybrud lammer store dele af hovedstadens togtrafik

Et voldsomt skybrud i København natten til søndag giver store problemer for både tog og metro.

Ifølge DSB kører der ingen tog mellem Østerport Station og Hellerup Station og mellem Ryparken Station og Dyssegård Station.

- Det kraftige regnvejr i Hovedstadsområdet har givet signalfejl på Østerport Station og oversvømmelser flere steder på banerne, siger DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

Fra Banedanmark lyder det desuden, at tunnelen ved Svanemøllen står under vand. Også Østerport har stået under vand, men søndag eftermiddag er det lykkedes at pumpe det væk.

Flere S-toglinjer kører ikke efter planen på grund af oversvømmelser på banen. Der er store ændringer på linje A, B og C, oplyser DSB.

Der er indsat togbusser i rutefart mellem Østerport og Hellerup med. Banedanmark er sammen med Beredskabsstyrelsen ved at danne sig overblik over skaderne.

Derudover kører der ingen Øresundstog mellem København H og Hellerup Station, ligesom der heller ikke kører nogen Intercity- eller regionaltoge mellem København H og Østerport Station.

Søndag eftermiddag afventer DSB en prognose for, hvordan togene kører mandag fra Banedanmark.

Også metroen har haft store problemer efter nattens skybrud.

Søndag eftermiddag er der problemer på strækningen mellem Islands Brygge og Vestamager, oplyser Københavns Metro, som har indsat metrobusser på strækningen.

Københavnere, som overvejer at starte bilen eller tage en taxa i stedet for at tage toget, skal nok holde sig orienteret om trafikken. Flere steder er vejene fortsat oversvømmet søndag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip