Snart kan du betale med mobilen i Brugsen og Fakta

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Fra efteråret vil kunderne kunne hive mobiltelefonen op ad lommen i stedet for at finde dankortet frem, når de skal betale ved kassen i de 1200 butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma.

Coop og Nets, der står for dankortsystemet, indgår aftale om mobilbetaling i Coops butikker, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Det er en fremsynet aftale, der er indgået. Den vil gøre det lettere for vores kunder at handle i vores butikker, siger koncerndirektør Jan Madsen, Coop, i meddelelsen.

- Samtidig kan vi gøre klar til næste trin, hvor vi vil kombinere mobilen med medlemskabet af Coop, tilføjer han.

Fra efteråret bliver det muligt at lægge sit dankort over på mobilen i en såkaldt digital tegnebog. Med den kan man betale i en butik ved at holde sin telefon hen til terminalen. Det bliver muligt at betale uden pinkode ved beløb under 200 kroner.

Alle typer smartphones vil kunne bruges i Coops butikker, hvor Nets nu går i gang med at opgradere alle godt 5000 betalingsterminaler, lyder det i pressemeddelelsen.

- Forbrugerne forventer at kunne betale med dankort, også når det bliver tilgængeligt på mobilen, uanset hvor de skal betale, siger Asger Hattel, koncerndirektør i Nets, i meddelelsen.

- Denne aftale er derfor et vigtigt skridt på vejen for os i forhold til at forberede dansk detailhandel til at tage imod dankort på mobilen.

1,6 millioner danskere er medlemmer af Coop.

/ritzau/