SønderjyskE vil holde afstand til bunden

Superligaen bød på en slem omgang bunddrama for Sønderjyske i sidste sæson. Og det kan det sagtens blive igen i denne sæson for Sønderjyske, som lørdag hjemme møder AaB i den første spillerunde.

Sønderjyskes cheftræner Lars Søndergaard satser på, at holdet kan vriste sig ud af bunddramaet lidt tidligere end i de foregående år, hvor redningen er sket i sidste øjeblik.

- Den sæson, vi havde sidste sæson, har nok været den værste, vi har været udsat for. Vi var på et tidspunkt otte point efter holdene over stregen i efteråret. Vi lå på en sikker nedrykningsplads i lang tid, og det kræver utrolig mental styrke at komme sig over det.

- Det var mentalt hårdt, fordi vi var afskrevet. Vi skulle hele tiden vinde en kamp bare for at nærme os stregen. Og selv om vi vandt en kamp i ny og i næ, så lå vi stadig under stregen, forklarer Søndergaard.

- Det har vi lært af, så hvis vi skulle komme til at ligge under stregen i starten af sæsonen, så tror jeg ikke, det er noget, der vil bekymre os, siger han.

Sidste sæson rykkede AGF og Viborg ned, og det var ikke lige de hold, som i begyndelsen af forårssæsonen lå til nedrykning. Så alt kan ske, understreger Søndergaard.

- Vores målsætning er at kunne holde os væk fra nedrykningsstregen. Men det vil være mangel på respekt for de andre hold, hvis vi tror, vi kan være helt fri for at blive en del af nedrykningsdramaet.

- På et eller andet tidspunkt kan det godt være, vi bliver en del af det, men vi vil gerne holde os lidt på afstand af det. Og vi vil gerne redde os i land lidt tidligere, end vi har gjort de seneste år. Men det bliver helt sikkert en jævnbyrdig omgang, vurderer Søndergaard.

Sønderjyske-træneren regner i øvrigt med at have fundet en god erstatning for backen Daniel Christensen, som er skiftet til AGF.

- Jeg er helt sikker på, at vi har fundet den helt rigtige afløser i Erik Marxen. Så det er jeg ikke bange for. Sådan er det i fodbold, nogle smutter, og så kan man være bange for, at man ikke finder en kvalificeret afløser.

- Men jeg synes, at Erik er en kvalificeret afløser, og jeg tror, at det er en spiller, som kan få et gennembrud i Superligaen i år, siger Søndergaard.

Kampen mellem Sønderjyske og AaB går i gang lørdag klokken 17.

/ritzau/

 

Dagens Gossip