Sønderjyskes mestre knækker Herning i straffegyser

10/01/2014

De forsvarende danske ishockeymestre fra Sønderjyske besejrede fredag aften Herning 4-3 efter straffeslag.

Unge Thomas Spelling bragte værterne foran efter knap syv minutter. Men i slutningen af første periode slog gæsterne til to gange.

Først scorede slovakiske Tomas Petruska, og blot 19 sekunder senere gjorde Hernings topscorer Lasse Lassen det til 2-1 til Herning i en hårdt spillet kamp i SE Arena i Vojens.

Kort inde i anden periode skabte Sønderjyskes landsholdsspiller Michael Eskesen målmæssig balance i en kamp, der var præget af mange udvisninger.

De 3318 tilskuere i Vojens måtte vente længe på kampens næste scoring, som kom tre minutter før slutfløjtet. Her udnyttede Sønderjyskes Jason Walthers en powerplay-periode til at score til 3-2.

Men det slog ikke herningenserne ud, og knap et minut senere udlignede Emil Grandahl, og så måtte holdene ud i en fjerde periode for at finde en vinder. Men heller ikke her lykkedes det holdene, og derfor skulle afgørelsen findes via straffeslag.

Og her havde Sønderjyske de bedste nerver.

Sønderjyske konsoliderer med sejren sin førsteplads og er nu 12 point foran Herning.

Herning Blue Fox og Sønderjyske mødes i øvrigt også i pokalfinalen senere på sæsonen.

I fredagens øvrige kampe vandt Esbjerg på hjemmebane med 2-0 over Rødovre.

I Odense vandt Aalborg med 4-3. Victor Öhman scorede sejrsmålet 40 sekunder før tid.

Frederikshavn vandt med 4-3 over Rungsted efter forlænget spilletid.